fbpx

Kristina svakodnevno komunicira sa našim ljudima, evo koja pitanja su GORUĆA:

BARMER projekt Njemačka

Znam da imate puno pitanja, stoga je Krisitna odgovorila na najčešća pitanja koja naši ljudi postavljaju. Na ovaj način možemo zajednički ubrzati komunikaciju, a vi imate informacije iz prve ruke i možete što prije postati član BARMER zdravstvenog osiguranja

Najćešća pitanja za zdravstveno osiguranje

Ne, u Njemačkoj nije predviđeno da se roditelji mogu besplatno osigurati preko djece.

Ako vaši roditelji primaju mirovinu i već su osigurani u domovini, postoji mogućnost da se sklopi osiguranje u Njemačkoj putem obrasca S1. Za to roditelj treba zatražiti obrazac od matičnog zdravstvenog osiguranja i predati ga bilo kojem zdravstvenom osiguranju u Njemačkoj.

Ako ne postoji zaštita osiguranja u domovini i ako se ne prima mirovina, osiguranje kod zakonskih zdravstvenih osiguranja je vrlo rijetko moguće. Ovdje je moguć izbor privatnog osiguranja ili dobrovoljnog osiguranja kod zakonskih zdravstvenih osiguranja.

Međutim, postojanje prava se detaljno i temeljito provjerava. Vjerojatnost je vrlo niska.

Da, budući da Hrvatska pripada EU, imate iste mogućnosti kao i u Njemačkoj. Važno je, međutim, da unaprijed dobijete plan liječenja i troškova te ga podnesete na odobrenje zdravstvenom osiguranju. Samo s odobrenjem možete započeti liječenje. Bez odobrenja nemate pravo na nadoknadu troškova.

Pokrivamo oko 60-70% troškova mostova, proteza i krunica. Implantati se općenito ne pokrivaju, osim u posebnim medicinskim slučajevima.

U Hrvatskoj možete normalno otići liječniku s iskaznicom osiguranja.

Svoju karticu osiguranja možete koristiti iu Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Međutim, ovo vrijedi samo za apsolutne hitne slučajeve.

Za Bosnu morate unaprijed dobiti inozemnu potvrdu o zdravstvenom osiguranju, a i ovdje plaćamo samo hitne slučajeve. U svim slučajevima, međutim, liječnik može prihvatiti iskaznicu ili potvrdu, ali i ne mora.

Stoga se uvijek preporučuje dodatno osiguranje. Račune za bilo koju privatnu hitnu pomoć možete naknadno predati društvu za zdravstveno osiguranje.

 

Kao supružnik, imate pravo sve dok zarađujete manje od 520 EUR. Djeca moraju biti mlađa od 23 godine (ili 25 ako studiraju) i ne smiju zarađivati ​​više od 520 eura.

Ako vaša obitelj nije osigurana i nema prihoda, obiteljsko osiguranje moguće je i ako supružnik i djeca žive u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Crnoj Gori ili Makedoniji. Kontaktirajte nas izravno kako bismo vam mogli poslati prijave.

Još uvijek imate pitanja prema Kristini?

Kontaktirajte je klikom na dugme ispod:

Ako već niste, obavezno ispunite ostale podatke potrebne Krisitni za prelazak u BARMER, da i vi osjetite te beneficije. 

Pošaljite dodatne podatke klikom na dugme ispod: