fbpx

Evo detalji za pravno osiguranje:

Ja sam vam odmah ovdje pripremio u manje od 3 minute video da se saznate otprilike ono što je bitno prilikom otvaranja osiguranja i ispod imate najčešća pitanja. 

 

Tako da ste spremni odlučiti o polici prije nego vas tim kontaktira:

Kliknite na pitanje za odgovor:

Cijene dobrih osiguranja za pravnu zaštitu su između 13 i 24 eura mjesečno. Ovi paketi nude široku zaštitu u područjima privatnog života, posla i prometa. Postoje jeftiniji paketi već od 11 eura mjesečno.

Točna cijena osiguranja ovisi o različitim faktorima kao što su:

  • obuhvat usluga u paketu,
  • visina vlastitog sudjelovanja u troškovima,
  • osobni faktori poput bračnog stanja, dobi, mjesta stanovanja i zanimanja.

Također, važne su željene oblasti pravne zaštite kod određivanja cijene – kombiniranje različitih dijelova često je jeftinije nego zasebno uzimanje paketa:

  • Dio za zaštitu u prometu dostupan je već od četiri eura mjesečno, dio za privatnu pravnu zaštitu dostupan je od devet eura mjesečno.
  • Kombinacija privatne i prometne pravne zaštite dostupna je već od dvanaest eura mjesečno.

Za obitelji se obično preporučuje osiguranje u područjima privatnog života, posla i prometa. Osim toga, osiguranje od pravnih problema vezanih za stambene prilike može biti korisno za zaštitu od sporova s susjedima ili stanodavcem.

Pravno savjetovanje po pitanjima uzdržavanja i skrbništva obično je uključeno u osiguranje za obiteljsko pravo. Pravne sporove – na primjer, sporove o skrbništvu ili uzdržavanju nakon razvoda – pokrivaju samo određeni paketi osiguranja.

Općenito, obitelji mogu uzeti osiguranje za pravnu zaštitu u različitim situacijama:

  • Samac s djecom,
  • Par bez djece,
  • Obitelj s djecom.

Partneri se mogu uključiti u osiguranje ako žive u istom kućanstvu kao i osiguranik. Djeca se mogu osigurati do dobi od 25 godina ako nisu u braku i ne obavljaju stalni posao.

 
 

Ova polica pokriva sve slučajeve nezgode koje se rješavaju na sudu, bilo da ste ih vi počinili ili ih je vama netko počinio.

Također, ova polica pokriva i sve privatne ugovore koje potpišete s bilo kim (npr. teretana, struja, internet, mobitel).

Osim toga ova polica pokriva i sve probleme sa porezom i slučajeve kada vam zdravstveno osiguranje ne želi platiti troškove liječenja.

Ova polica pokriva bilo koje situacije u kojima se na poslu osjećate zakinuto. To može biti uskraćivanje plaće, neopravdani otkaz, odbijanje godišnjeg odmora, dobivanje lošeg pisma preporuke itd.

Ne znam jeste li znali, ali u Njemačkoj su svi poslodavci zakonom obvezani prilikom završetka vašeg zajedničkog rada dati vam pismo preporuke i to pismo mora biti pozitivno – u suprotnom imate pravo na tužbu

Pojedina auto osiguranja vam neće pokriti sve situacije, stoga vam ovo pravno osiguranje pomaže da dobijete kompenzaciju za štetu koju vam je netko učinio na automobilu neovisno o situaciji u kojoj je šteta nastala.

Također, ako smatrate da ste neopravdano dobili kaznu za parkiranje ili prebrzu vožnju ovo osiguranje pokriva i to. 

Cjenik kazni u prometu najbolje vam je pogledati na stranici Bußgeldrechner 

Uglavnom vam sva osiguranja nude ova 3 dijela skupa.

Ovaj dodatak preporučujem svakome, pogotovo ako mu najmodavac nije korektan. Troškove koji će vam ovaj dodatak pokriti tiče se svih problema sa najmodavcem, problema sa susjedima i problema sa Hausverwaltung-om.

Skoro svako osiguranje ima Wartezeit – period čekanja. Da bi osiguranje stupilo na snagu potrebno je pričekati period od 2 do 3 mjeseca. Wartezeit postoji zbog toga što se osiguravajuće kuće žele zaštiti od osoba kojima je pravna pomoć hitno potrebna.

Zato vam preporučujem da se unaprijed osigurate, a ne da idete u potragu za osiguranjem kada se već dogodi neka situacija jer će tada biti kasno i ostat će te nezaštićeni. Složit ćemo se, svatko želi izbjeći plaćanje skupih odvjetnika i visokih troškova suđenja.

Isto tako trebate znati da sva osiguranja imaju i Selbstbeteiligung – dio koji pokrivate pri pokretanju nekog postupka i ono obično iznosi 150 €.

To znači da ukoliko tužite poslodavca jer vam je neopravdano uručio otkaz, trebate izdvojiti iznos od 150 € za pokretanje postupka. Osiguranje će vam pokriti troškove odvjetnika i sudske troškove, a u trenutku kada se poslodavca proglasi krivim, vama stižu zasluženi novci na račun.

Jako često će vam osiguranje ponuditi manji Selbstbeteiligung ako po isteku ugovora nemate prijavljenih slučajeva.

Još jedna pogodnost je ta da većina osiguranja pokrivaju i vašu djecu sve dok su u sustavu obrazovanja. (ne vrijedi za prometno osiguranje ako djeca već voze vlastita vozila).

Javite se timu osigurajse24 klikom na ovo dugme:

P.S. potpisivanje ugovora možete obaviti kompletno online, a pravo na raskid ugovora imate prema njemačkom zakonu unutar 14 dana (Widerrufsrecht 14 Tage)