KAKO ZAŠTITI SVOJE ZUBE NAKON BOŽIĆNIH PRAZNIKA?

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

Svi mi u Njemačkoj obožavamo 12. mjesec iz dva razloga: odlazak kući za božićne i novogodišnje praznike i posjetu božićnim marketima u Njemačkoj i u našim domovinama. 

Nepregledni redovi za kuhano vino, ukusne božićne kobasice i slatki zalogaji pretvaraju 12. mjesec u savršen folklor delicija i zabave. A kako velika većina nas u periodu izmešu Božića i Nove Godine zna itekako pretjerati sa hranom i sa pićem, često nam se dogodi da u prvi mjesec krenemo sa velikim novogodišnjim odlukama koje uključuju zdraviju prehranu, više tjelesne aktivnosti i općenito brigu o zdravlju.

To radim i ja, jer volim pretjerati u probavanju svakojakih delicija, a pogotovo ove godine kada sam odlučio ranije otići u Hrvatsku i posjetiti najlijepši advent Europe u Zagrebu.

advent u Zagrebu

Prejedajući se tako od fritula, kobasica i ispijajući na različitim kućicama kuhana vina i ginove, već sam počeo primjećivati kako će to utjecati na moje zdravlje, a zdravlje uvijek mora biti najbitnije!

Jedan od najvećih problema koji me je mučio jest što će mi biti sa zubima od toliko slatkoga koliko ga unosim. Svakako da strah postoji, budući da svatko želi imati lijep osmijeh, pa sam zbog toga išao vidjeti za dentalnim centrom kojim zahvatima osigurati predivan osmijeh uz malo truda. 

To je ujedno i moja odluka u 2024. godini: pobrinuti se za svoje zdravlje i doći do predivnog osmijeha!

Srećom, moji partneri na stranici, Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu, objasnili su mi 3 zahvata koja mi možemo napraviti , a da nam neka čak može pokriti i naše njemačko zdravstveno osiguranje!

Ugradnja implantata na mjestu gdje nam nedostaje zub

Ne samo da je gubitak zuba estetski problem, već dolazi i do zdravstvenih tegoba. Osobe koje dugo vremena imaju “rupu” u čeljusti kandidati su za velike komplikacije i tegobe. Ostali zubi se preopterete, a samim time dolazi i do učestalih glavobolja i velikih bolova u čeljusti!

Da ne bi došlo do tih komplikacija, najbolje je ugraditi implantate. Njihovom ugradnjom uz pravilnu njegu i dobru oralnu higijenu možete se trajno riješiti nedostatka zuba!

Stimac implantati Njemacka

Estetski neprivlačni zubi transformiraju se ljuskicama

Ako nemate previše problema sa zubima i niste osoba koja ima puno plombi, a opet niste zadovoljni izgledom vaših zubi, ljuskice su najbolje rješenje za vas! One se trajno postavljaju na prednju površinu zuba tako što se zub minimalno izbrusi da bi doktori mogli izravnati i dobiti idealan osmijeh u svakog pacijenta. 

Ja za ovaj postupak bezpogovorno vjerujem Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu i njegovim stručnjacima koji redovno dobivaju nagrade za najdoktore u Hrvatskoj!

Postoji i varijanta kompozitnih ljuskica, ali one vremenom mijenjaju izgled i boju, stoga je uvijek bolje držati se keramičke varijante

A što ako imamo oštećen i slab zub?

Ako su naši zubi oštećeni karijesom i izgubili su svoju funkciju, onda je idealno rješenje ugradnja krunica. Stručnjaci iz Štimac centra objašnjavaju da se zubne krunice dobivaju slično kao i ljuskice, s time da se zub više brusi za postavljanje krunica.

Taj postupak se obavi u jednom danu, a onda čekate tjedan do dva da vam se izrade krunice i dolazite na drugi tretman. Cjelokupan tretman u potpunosti je bezbolan uz pomoć lokalne anestezije. 

Kako krenuti zdravo u 2024. godinu? 

Najbolji način za krenuti zdravo u 2023. godini je ako krenemo sa zdravim navikama. Pored sporta, šetnje i uravnotežene prehrane, oralna higijena je jedan ključan dio našeg zdravlja!

A kad je oralno zdravlje u pitanju, onda je Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu  pravo rješenje za Vas, ne samo zbog toga što imaju preko 35 godina iskustva, već i zato što vrhunski znaju kako komunicirati za njemačkim zdravstvenim osiguranjem.

Svi želimo preventivno djelovati, jer nam sa zubalom ne trebaju drugi problemi u životu. Za čitatelje Projekta Njemačka, Štimac centar dentalne medicine uvijek je tu kada treba!

Bilo da je pitanje u vezi dentalne njege ili prijava na termin u centru, oni su tu za nas! Klikom na dugme ispod javite se Štimac centru dentalne medicine u Zagrebu i neka vaše novogodišnje odluke budu dobro zdravlje i savršen osmijeh!

Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu

OBAVIJEST: Imajte na umu da moji savjeti ne zamjenjuju pravne, porezne ili financijske savjete. Kako biste razjasnili vaša pravna ili financijska pitanja, molim vas da se posavjetujete s odgovarajućim stručnjacima (npr. odvjetnicima, poreznim savjetnicima ili financijskim savjetnicima). Unatoč velikoj pažnji i savjesnom istraživanju, greške se ne mogu isključiti. 

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

POTPUNO BESPLATNO preuzmi mali, džepni priručnik i budi u korak sa svim novostima i savjetima za uspješan život u Njemačkoj. 

P.S. pretplatnici sve informacije UVIJEK saznaju prvi!