KOJE JE NAJBOLJE OSIGURANJE ZA VAŠE ZUBE?

Bok!

Nadam se da ste pročitali prvi dio ovog teksta u kojemu objašnjavam koliko koštaju određeni stomatološki zahvati u Njemačkoj. Zbog same cijene odlučio sam vam predstaviti jedno od najboljih dentalnih osiguranja (Zahnzusatzversicherung) u Njemačkoj prema mom i prema mišljenju mnogih portala za usporedbu pa tako i Stiftung Warentest, vodeći portal za testiranje proizvoda i usluga u Njemačkoj. Ako vas zanima prvi dio teksta, otiđite ovdje: 

KOLIKO ZAPRAVO KOŠTA ZUBAR U NJEMAČKOJ – CIJENA 7 NAJČEŠĆIH ZAHVATA

#ostaniznatiželjan i saznaj koje ti se osiguranje za zube najviše isplati, pa čak i u domovini!

Zašto nam treba Zahnzusatzversicherung (osiguranje za zube) u Njemačkoj?

Svi mi znamo da unatoč tome što smo od malena naučeni da peremo zube minimalno 2 puta dnevno, genetici ne možemo pobjeći. Genetika nam određuje hoćemo li imati dobre ili loše zube, a samim time ako u obitelji imamo povijest problema za zubima, vjerojatnost da će nam dodatno dentalno osiguranje (Zahnzusatzversicherung) trebati jako je velika. 

Uvijek kada razmišljamo o kupovini novog proizvoda i usluge, pitamo se isplati li se to kupiti.

U slučaju dentalnog osiguranja kažu stručnjaci – svaka osoba koja je osigurana kod zakonskog zdravstvenog osiguranja (gesetzliche Krankenversicherung) profitirat će od sklapanja police Zahnzusatzversicherung-a.

Iako vam vaše zdravstveno osiguranje preuzima neke troškove i fiksno plaća neke isključivo medicinske zahvate, to je uvijek premalo. Evo vam primjer troškova za liječenje korijena:

izračun troškova za cijenu zahvata od 1000 €

Na ovom grafu vidimo da nam bi nam za zahvat koji košta 1000 € trebalo još 650 € da pokrijemo troškove. Ovo je primjer najveće cijene liječenja korijena zuba u Njemačkoj. Dentalno zdravstveno osiguranje može nam te troškove pokriti.

Ovdje ću vam još navesti i troškove zamjene zuba, da vidite kako se kreću: 

keramička kruna

500-1000€

keramička ljuska

500-800€

keramički most

1200-1800€

implantat sa keramičkom krunom

2300-3000€

zubna restauracija implantatima

8000-30 000€

Naravno, kao što sam napomenuo u tekstu o troškovima liječenja u Njemačkoj, zamjenu zubi je pametno napraviti u svojoj domovini, budući da su cijene ovdje velike. Sa dentalnim osiguranjem možete tražiti povrat sredstava za troškove i tako gotovo besplatno napraviti komplicirane zahvate. 

Koje je, prema mom mišljenju, najbolje osiguranje za zube u Njemačkoj?

Nakon mnogo istraživanja ove za nas jako bitne teme, našao sam koje je najbolje osiguranje za zube – to je die Bayerische 

Odluka je pala nakon što sam istražio koje usluge pokriva, koliko je vrijeme čekanja na korištenje usluge, koga se može uključiti u osiguranje i koliko je jednostavno zatražiti novac za troškove iz inozemstva. 

Koliko košta die Bayerische?

die Bayerische ima 4 paketa i cijena im se kreće od malo manje od 6 € do malo manje od 20 €. Cijene su naravno veće što ste stariji, zato se preporuča Zahnzusatzversicherung što prije zaključiti, da vam premija bude manja. Ovdje vam je usporedba 3 paketa:

osiguranje za zube Njemačka

izvor: die Bayerische

Koje troškove pokriva die Bayerische?

Troškovi koje die Bayerische preuzima su:

zubni tretman: od 80% kompletnih troškova (Smart tarifa) do 100 % troškova sa ostalim tarifama

profesionalno čišćenje zuba: od 2×80 € (Smart tarifa) do 250 € po kalendarskoj godini (Prestige Plus)

proteza: 80-100% pokriveno ako idete redovno na preglede kod zubara (Smart tarifa), 100% ostale tarife

ortodoncija (aparatić): osnovna tarifa plaća samo slučajeve koji su medicinski nužni (nesreća ili bolest) do 2000 €. Sa ostalim opcijama imate mogućnost plaćanja 2000€ i za ne-nužne slučajeve. Ova usluga ne ovisi o vašoj starosti, što je veliki bonus die Bayerische osiguranja.

anestezija/akupunktura/hipnoza: u većim paketima preuzimaju se troškovi, u osnovnom ne

izbjeljivanje zubi: izbjeljivanje zubi pokriva vam samo Prestige Plus tarifa, do 250 €  (s tim da se u to računaju i troškovi profesionalnog čišćenja). Odlična prilika da vam zubi zablistaju!

Koliko je vrijeme čekanja kod die Bayerische?

Vrijeme čekanja (Wartezeit) kod mnogih osiguranja smišljeno je tako da se osiguravajuća društva osiguraju da neće morati preuzimati troškove koji će doći dan nakon što potpišete ugovor.

Ovisno o osiguranju, to vrijeme čekanja može biti i do 8 mjeseci.

die Bayerische nema vrijeme čekanja, stoga možete odmah po plaćanju prve rate koristiti njene usluge! Odlično, zar ne?

Koga možemo dodati u osiguranje?

Možemo napraviti zajedničku policu za obitelj – što je iz praktičnih razloga dobro. 

Kako zatražiti novac za medicinske zahvate u inozemstvu?

Ako obavljate medicinski relevantne zahvate u inozemstvu, sa dentalnim osiguranjem možete tražiti da vam se novac refundira. Samo sa zdravstvenim osiguranjem možete tražiti povrat samo unutar EU!

osiguranje za zube Njemačka

Ako želite besplatno sačuvati kopiju brošure, preuzmite ju u pdf formatu – OVDJE

Ovo je odlično, zato što su troškovi liječenja u našim državama višestruko manji nego u Njemačkoj, pa nam se to u velikoj mjeri isplati. 

Ipak, neki stomatolozi u Njemačkoj odbit će vas liječiti ako se odlučite neki zahvat raditi u inozemstvu, jer ne žele garantirati za kvalitetu. U tom slučaju je najbolje pričekati barem 5 godina nakon početka osiguranja i imat ćete dovoljno novaca za “velike zahvate”.

Kako ugovoriti policu sa die Bayerische?

Ugovaranje police sa die Bayerische jednostavno je i lako – sve obavljate preko interneta i imate samo 3 zdravstvena pitanja na koja morate odgovoriti:

osiguranje za zube Njemačka

Na ova pitanja iskreno odgovorite, jer ako ne odgovorite, osiguranje vam može odbiti platiti usluge!

Ostale detalje stavio sam vam na dnu teksta, da vam ne budem previše dosadan. 

Zašto je ovo osiguranje dobro kao mehanizam samozaštite?

Osiguranje za zube, dentalno osiguranje (Zahnzusatzversicherung), odlično je za sve osobe, pogotovo ako žele najbolju moguću njegu. Odabirom malo skuplje tarife u startu sigurni ste da ćete si već nakon par godina moći priuštiti visokokvalitetne proteze. 

Isto tako, sklapanjem police osiguranja sigurni ste da ćete štedjeti za eventualne troškove popravka i zamjene zubi, jer kada ostavljate “sa strane” uvijek ste u napasti da potrošite taj novac za godišnji odmor ili novi automobil. 

Tko god smatra da nema toliko jaku disciplinu štednje (mi mladi ponajviše- jer uvijek želimo imati nešto novo, pogotovo kada dođemo u Njemačku), najbolje mu je da svoje zube zaštiti ovom policom osiguranja. 

Evo, nadam se da sam vam uspio malo detaljnije objasniti zašto je ovo osiguranje bitno i zbog čega je die Bayerische najbolji izbor za vas. Sve detalje naveo sam skroz ispod, tako da im uvijek možete pristupiti. 

#ostaniznatiželjan i osiguraj si savršene zube u Njemačkoj po minimalnoj cijeni!

Račun možete poslati na 3 načina: poštom, na e-mail (vidljivo na njihovoj stranici) i preko Fax-a. Prije nego što pošaljete račun, provjerite u vašim osobnim podacima jesu li vaša adresa i bankovni podaci još uvijek isti. Ne želite da novac ode na krivi račun.

Ako šaljete račun iz inozemstva, idealno bi bilo da vam se on, kao i troškovnik prije zahvata prevede na njemački jezik. Naši stomatolozi svjesni su toga, i zato su dobro ispraksirani u tim slučajevima.

Ono što vam pod osiguranje ne ulazi su medicinski zahvati koji su započeti i traju u trenutku potpisivanja ugovora. Neće vam se platiti ni kozmetički zahvati koje želite napraviti (osim izbjeljivanja), već samo medicinski relevantni zahvati. 

osiguranje će vam pokriti sve troškove u dogovorenoj sumi ovisno o tarifi koju ste izabrali. Za najveću sigurnost skuplja tarifa uvijek je bolja opcija, jer pokriva više zahvata i veće sume.

Obaveze koje imate prema osiguranju su sljedeće: Morate dati iskren odgovor na pitanja postavljena u prijavnom upitniku. U vašem je interesu isto tako osigurati da šteta na zubima bude što manja i suzdržati se od bilo kakvih radnji koje bi ometalo vaš oporavak. još jedna od obaveza je plaćanje premije na vrijeme.

Ovisno o tome kako ste dogovorili plaćanje. Imate opciju plaćanja na mjesečnoj razini, svako 3 mjeseca, na pola godine ili na godinu dana. Prva premija koju morate uplatiti je 14 dana nakon dogovorenog datuma početka. 

Vaše osiguranje počinje u vremenu navedenom na polici osiguranja, a uvjet je da ste prvu premiju platili na vrijeme i u cijelosti. Ugovor od godinu dana automatski se produžuje ako se ne odlučite drugačije.

die Bayerische osiguranje za zube potpisujete na period od 2 godine. Ako u dogovorenom roku ne otkažete svoj ugovor, on vam se automatski produžuje.

Ugovor možete raskinuti minimalno na kraju vašeg dogovorenog razdoblja (u ovom slučaju 2 godine), a onda na kraju svake iduće godine koju ste produžili. Uvjet za otkazivanje ugovora je da obavijest morate poslati najkasnije 4 tjedna prije kraja godine, inače će se ugovor automatski produžiti.

U ovom slučaju nažalost ne možete zaustaviti ugovor. Ali, zato možete nazvati savjetnika u osiguravajućoj kući i probati spustiti vašu tarifu na onu jeftiniju

Affiliate Disclaimer: Bok! Samo sam vas htio obavijestiti da ovaj tekst sadrži affiliate linkove. Ako kojim slučajem preko moga linka kupite neku od usluga, ja od davatelja usluge dobivam malu proviziju. Vama cijena ostaje potpuno ista, bez skrivenih troškova, a meni pomaže da održim stranicu zdravom i uvijek punom korisnih informacija 🙂

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve novo što saznam uvijek pišem na svom blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pročitaj i ovo:
posao u Njemačkoj bez EU pasoša
PREKO ZAPADNOG BALKANA U NJEMAČKU

Znate li da bez EU pasoša i bez poznavanja jezika lako možete naći posao u Njemačkoj? Ako je mogao vaš susjed, onda možete i vi. Kako doći u Njemačku kao pomoćni radnik saznaj u tekstu