EVO ZAŠTO JE STOMATOLOG U HRVATSKOJ I DALJE POŽELJNIJI NEGO U NJEMAČKOJ

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

Svi znate da je Projekt Njemačka mjesto gdje učite kako živjeti bolje, ispunjenije, sretnije i na kraju krajeva racionalnije – stoga vam sada želim navesti jednu jako bitnu usporedbu – a to je cijena i kvaliteta stomatoloških zahvata u Njemačkoj i Hrvatskoj. 

#ostaniznatiželjan i uz Projekt Njemačka saznaj kako u par jednostavnih koraka maksimalno iskoristiti razlike na tržištu te si osigurati kvalitetan stomatološki tretman. 

Stomatolozi u Njemačkoj i stomatolozi u Hrvatskoj – postoji li razlika u kvaliteti?

Kada razgovaramo o kvaliteti stomatoloških usluga u Njemačkoj i Hrvatskoj, obje su visoko pozicionirane, ipak Hrvatska se ističe po svom dentalnom turizmu zbog pristupačnih cijena i atraktivne lokacije.

Stomatolozi u Hrvatskoj svjetski su stručnjaci sa internacionalnim iskustvom i znanjem, a dokaz tome je ogroman priljev stranih pacijenata iz Italije, Austrije, Njemačke, Švicarske i ostalih zemalja koje posjećuju Hrvatsku tijekom godišnjeg odmora.

Iako se dentalni turizam u Hrvatskoj pokazao kao brzorastući fenomen, ne možemo reći da se radi o masovnosti već visoko rangiranoj dentalnoj usluzi na temelju koje Hrvatska ni po čemu ne zaostaje za razvijenijim zemljama regije i šire. 

To dokazuje i suvremenost i opremljenost hrvatskih stomatoloških ordinacija koje učestalo prate svjetske trendove. Tako možete računati na još veću kvalitetu i preciznost prilikom pregleda. 

Takav jedan centar smjestio se u Zagrebu i već više od 35 godina nudi vrhunsku razinu kvalitete izrade protetskih nadomjestaka. 

Štimac centar dentalne medicine prepoznatljiv je po modernim tehnologijama i sustavima, a profil zaposlenih u njemu odgovara najvišim standardima struke. 

Kolika je točno razlika cijena stomatoloških usluga u Njemačkoj i Hrvatskoj?

Svaka stomatološka poliklinika ima svoju politiku cijena i uvjeta, međutim, dobra je vijest da dio cijena može pokriti i zdravstveno osiguranje. Čak i u Hrvatskoj njemačko zdravstveno može preuzeti dio troškova, što možemo zahvaliti EU i mogućnosti korištenja zdravstva u drugim EU članicama.

Prije nego što se podvrgnete liječenju kod stomatologa, trebali biste po pravilu za sve zahvate više od 500 € dobiti troškovnik, da znate želite li se podvrgnuti postupku.

Cijene najčešćih zahvata kod zubara u Njemačkoj vs. Hrvatskoj

Važan faktor koji određuje gdje želimo napraviti određene zahvate – je cijena.

Cijene koje navodim za Njemačku su prosječne cijene, a to znači da u većim gradovima kao što su Stuttgart, München i Berlin mogu biti puno skuplje. Cijene u Hrvatskoj dakako su isplativije, a prosjek cijena u Štimac centru dentalne medicine saznajte niže.

Ovo su neki od najčešćih zahvata:

zahvat

prosjek cijene u Njemačkoj

cijene u Štimac centar dentalne medicine

implantati s keramičkom krunom

2000 – 3750 eura

968,88 €

krunice

700 – 1000 eura

260 – 380 €

mostovi

1200 – 1800 eura

Od 780 € (metal-keramika), tj od 1.140 (cirkonske krunice) – mostovi od 3 člana

ljuskice

700 – 1000 eura

380 €

vađenje zubi

300 – 800 eura

53 – 199 €

profesionalno izbjeljivanje zubi

od 300 eura naviše

265 €

all-on-4

otprilike 15 000 eura samo gornja vilica

Od 5.054,08 € po čeljusti

Zašto je cijena toliko različita?

Ovo je isto pitanje kao i zašto su nekretnine u Njemačkoj skuplje nego nekretnine u Hrvatskoj. Cijena je jednostavno definirana mjestom gdje se usluga obavlja, a Hrvatska kako je tradicionalno jeftinija od Njemačke, može joj jednostavno konkurirati cijenom uz održavanje iste kvalitete.

Na kraju krajeva, veliki broj Nijemaca dolazi svakodnevno u Hrvatsku, pogotovo Zagreb, na rješavanje svojih dentalnih problema uz velike uštede, pa zašto onda ne bismo i mi?

Štimac centar dentalne medicine

Moja iskrena preporuka stomatologa u Hrvatskoj

Milijun puta mi se dogodilo da se gubim u bespućima interneta tražeći odgovore za svoje dentalne probleme, dok nisam naletio na odličnu stvar na internetu.

Zove se PITAJ DOKTORA, mogućnost da pitate stručnjaka dentalne medicine bilo što iz njegove oblasti na našem jeziku bez da posjećujete ordinaciju.

Tu mogućnost nudi Štimac centar dentalne medicine smješten u širem centru Zagreba koji je uveo revolucionarno olakšanje za sve nas koji nismo u mogućnosti osobno doći na prve konzultacije.

Ne samo da Štimac centar dentalne medicine ima mogućnost online konzultacija, već:

  • nude besplatne prve preglede – pa ne morate ići u Njemačkoj kod stomatologa i mučiti se s jezikom
  • rade kompletnu dijagnostiku na jednom mjestu – pa ne morate prikupljati puste papire i skenove
  • pomažu pri ispunjavanju dokumentacije za vaše zdravstveno u Njemačkoj – pa  imate još manje financijskih briga uz svakako bolje cijene
  • te po potrebi nude smještaj u blizini centra za veće zahvate – pa možete uživati u srcu predivnog Zagreba

Postoje preko 35 godina, pomogli su preko 35 000 pacijenata i dugi niz godina su njihovi dentalni stručnjaci među najboljima u Hrvatskoj te su odličan izbor za sve ljude koji žele svoje dentalne probleme kvalitetno riješiti.

Siguran sam da imate milijun pitanja što se tiče vašeg dentalnog zdravlja, stoga im se javite na ovaj obrazac i očekujte odgovor od njih u najbržem mogućem roku:

Zaključak: stomatolog Njemačka ili Hrvatska

Odlazak stomatologu nije kao kupovina automobila ili kupovina nove odjeće. Većini sve što je povezano s brigom o zdravlju nije najdraža tema, stoga želimo da kad već idemo kod stomatologa – to bude što manje bolno i za nas i za naš novčanik.

Stoga iskreno smatram da je odlazak u Hrvatsku jednostavno bolja opcija za sve dentalne zahvate. Većina nas je iz Hrvatske (a oni koji nisu, kroz Hrvatsku prolaze na godišnjem), cijena nam je iznimno bitna i volimo se osjećati kao kod kuće kada imamo zdravstvenih problema.

Javite se Štimac centru dentalne medicine, osigurajte si zdraviji i ljepši osmijeh i izbjegnite astronomske troškove liječenja!

Štimac centar dentalne medicine

#ostaniznatiželjan i pametno uštedi!

Affiliate Disclaimer: Bok! Samo sam vas htio obavijestiti da ovaj tekst sadrži affiliate linkove. Ako kojim slučajem preko moga linka kupite neku od usluga, ja od davatelja usluge dobivam malu proviziju. Vama cijena ostaje potpuno ista, bez skrivenih troškova, a meni pomaže da održim stranicu zdravom i uvijek punom korisnih informacija 🙂

OBAVIJEST: Imajte na umu da moji savjeti ne zamjenjuju pravne, porezne ili financijske savjete. Kako biste razjasnili vaša pravna ili financijska pitanja, molim vas da se posavjetujete s odgovarajućim stručnjacima (npr. odvjetnicima, poreznim savjetnicima ili financijskim savjetnicima). Unatoč velikoj pažnji i savjesnom istraživanju, greške se ne mogu isključiti. 

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

POTPUNO BESPLATNO preuzmi mali, džepni priručnik i budi u korak sa svim novostima i savjetima za uspješan život u Njemačkoj. 

P.S. pretplatnici sve informacije UVIJEK saznaju prvi!