EVO KOLIKO KOŠTAJU IMPLANTATI!

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

Jeste li svjesni da svako trećoj osobi na svijetu nedostaje barem jedan zub? To nisu moje pretpostavke, već podaci svjetske stomatološke organizacije! 

Mi ljudi nažalost nismo morski psi da nam zubi nanovo izrastaju, a medicinski problemi nedostatka zubi u zubalu ozbiljni su kao i psihološki – zbog manjka samopouzdanja. A svi znamo da nas manjak samopouzdanja spriječava da imamo dobar posao i život u u Njemačkoj!

Zbog toga je bitno znati kako se riješiti problema nedostatka zubi, koliko to košta i možemo li kojim slučajem raditi rekonstrukciju zubi s njemačkim osiguranjem u drugoj državi? 

Upoznajte se s jednim od rješenja – zubnim implantatom!

Što je zubni implantat?

Zubni implantat je nadomjestak zubu koji se izrađuje od titana, materijala koji je u potpunosti biokompatibilan, što znači da u potpunosti sraste s kosti. Na njega se stavlja protetska konstrukcija (krunica ili most) pa služi kao nadomjestak jednom ili više zubi. 

Stimac implantati Njemacka

Implantat u potpunosti preuzima izgled i funkciju zuba i sprječava propadanje ostatka kosti pa smo sigurni što se očuvanja zubi tiče. 

To je jako bitan podatak, budući da deformacija čeljusti nedostatkom jednog ili više zubi bitno utječe na žvakanje, normalni govor, pijenje, a na kraju krajeva i samopouzdanje pojedinca. Svakako je bitno odabrati centar koji radi s vrhunskih proizvođačima, jer ipak je naše zdravlje u pitanju!

Koji su uvjeti za ugradnju implantata?

Glavni uvjet koji trebate ispuniti prilikom ugradnje implantata je dobra i zdrava kost. Ona se procjenjuje ortopanom – što se može raditi u dentalnim laboratorijima. Zato uvijek birajte dentalne centre koji imaju i laboratorij na licu mjesta, zbog uštede na vremenu!

Ako kojim slučajem imate problem nedostatka kosti, tada je alternativa PRF protokol. To je zapravo jako jednostavan proces dobivanja faktora rasta iz vaše krvi. Jednostavno dentalni specijalist izvadi vašu krv i preko centrifuge dobiva te faktore rasta. 

PRF protokol svakako produljuje sami proces ugradnje, jer je potrebno pričekati da kost, kao i okolno tkivo budu u dobrom stanju. To je uglavnom 6-8 mjeseci, stoga je potrebno malo se strpjeti.

Koliko košta ugradnja implantata u Njemačkoj?

Ugradnja implantata u Njemačkoj jako je skup proces, pogotovo zato što su svi dentalni zahvati u Njemačkoj jako skupi u usporedbi sa našim zemljama, kao što možete vidjeti u ovoj tablici: 

keramička kruna

500-1000€

keramička ljuska

500-800€

keramički most

1200-1800€

implantat sa keramičkom krunom

2300-3000€

zubna restauracija implantatima

8000-30 000€

Ovo je generalna cijena, ali jako je bitno znati gdje ćete raditi zahvate, kakva je kvaliteta rada i koliko je klinika na dobrom glasu. 

Isto tako, ako kojim slučajem želite ovaj zahvat raditi u inozemstvu, bitno je vašem specijalistu postaviti ova pitanja: 

Koje su neke od prednosti i nedostataka zubnih implantata? Koje su opasnosti i posljedice? Koliko godina radite u području stomatologije? Koliko često izvodite dentalne implantate pacijentima? Što ako rezultati zubnih implantata ne ispune moja očekivanja? Što ako nešto pođe po zlu tijekom liječenja zubnih implantata? Nudite li jamstvo na stomatološke tretmane?

Moja preporuka je svakako izrada implantata u Hrvatskoj, jer su cijene i do 60% jeftinije, a kvaliteta je na istoj razini kao i Njemačka. Na dnu teksta preporučit ću vam idealnu opciju u slučaju implantata.

A samo za vas poslao sam im sva ova gore navedena pitanja na koja su na dnu teksta odgovorili!

Može li zdravstveno osiguranje pokriti troškove liječenja u inozemstvu?

Naravno da može, pogotovo ako dentalni centri imaju dobru komunikaciju sa zdravstvenim osiguranjem, kao i ako imaju najnovije informacije baš iz Njemačke. 

Srećom, ja u suradnji s zdravstvenim osiguranjem u Njemačkoj i modernom dentalnom centru u Hrvatskoj uvijek šaljem najnovije smjernice što se tiče preuzimanja troškova rekonstrukcije zubi od strane njemačkog zdravstvenog osiguranja. 

Uz to, većinu zahvata pokriva dodatno dentalno osiguranje, a budući da većina mojih čitatelja ima ugovorenu policu, zahvati u inozemstvu mogu ispasti i potpuno besplatni! Za te detalje svakako saznajte u tekstu Koje je najbolje dentalno osiguranje u Njemačkoj?

Kako se implantati ugrađuju?

Sam proces ugradnje implantata traje 15-ak minuta. No, da bi se cijeli proces završio, on se mora obaviti u 2 koraka. 

Prvi korak je svakako postavljanje titanskog implantata u prostor gdje zub nedostaje. Budite sigurni da taj proces boli manje od vađenja zuba te zbog toga ništa nećete osjetiti. Kada taj zahvat napravite, tada vas se šalje kući i treba proći par mjeseci dok titanski implantat sraste s kosti. 

Za donju čeljust 2-3 mjeseca, dok je za gornju 3-4 mjeseca.

Kada je implantat srastao s kosti, tada dolazite na drugi zahvat dodavanje protetske konstrukcije. Nije bitno je li to krunica ili most. Stomatolozi uzimaju vaš otisak te izrađuju krunu, most ili protezu, u ovisnosti o onome što ste odabrali. 

Cijeli proces završava  kada stomatolog pričvrsti protetski rad na implantate. Početak procesa se računa od prvog, inicijalnog pregleda u dentalnom centru, a neki centri mogu ponuditi i početak radova odmah!

Zbog toga što se proces radi u više koraka, bitno je – ako se zubi rade u inozemstvu, pronaći centar koji će vam moći osigurati smještaj, kao i mogućnost izrade implantata odmah. 

Koje je najbolje rješenje za ugradnju implantata?

Najbolje rješenje za ugradnju implantata za sve nas u Njemačkoj je svakako Štimac centar dentalne medicine. 

Ne samo da imaju vrhunsku komunikaciju sa njemačkim zdravstvenim osiguranjima, već su sa preko 35 godina iskustva i preko 30 000 uspješnih ugradnji implantata sigurno idealno rješenje za naše probleme. 

Svi želimo preventivno djelovati, jer nam sa zubalom ne trebaju drugi problemi u životu. Za čitatelje Projekta Njemačka, Štimac centar dentalne medicine odgovorio je na sva ona bitna pitanja koja trebate prije zahvata pitati. 

Odgovori su ispod obrasca, a vi se VEĆ SADA PRIJAVITE na termin u najboljoj ordinaciji dentalne medicine i profitirajte od vrhunske usluge i prihvatljivih cijena!

Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu

Zubni implantati trajno su i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima te se i ponašaju kao prirodni zubi. Također, vraćaju sve oralne funkcije, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh, samopouzdanje i podići kvaliteta života. Nedostataka nema.

Pridržavate se normalne redovite higijene kao i s prirodnim zubima, te biste trebali ići na redovite godišnje kontrole kod stomatologa, da u svojim novim zubima možete uživati dugo i bez ustručavanja po pitanju životnih navika.

35 godina, ovo je obiteljski brand kojeg su izgradile 3 generacije stomatologa.

U svom dosadašnjem radu uspješno smo ugradili preko 30 000 implantata!

Nismo imali puno situacija u kojima implantati nisu ispunili očekivanja. Uspješnost ugradnje implantata je 97% što je jako veliki postotak u zdravstvenom smislu i možemo reći da smo sigurni da će implantati zadovoljiti očekivanja pacijenta koji je bio bez zuba ili bez zubi godinama, a i onoga koji mora izvaditi zub i njega nadoknaditi implantatom.

Uz pravilnu njegu i dobru oralnu higijenu, zubni implantati predstavljaju trajno rješenje koje će vas vjerno služiti dugi niz godina.

Postotak neuspjelih ugradnji implantata je otprilike 2-3% i to govorimo najčešće o slučajevima kada se implantat nije integrirao s kosti u periodu oseointegracije. Postupak oseointegracije je razdobllje u kojem zubni implantat srasta s kosti i on uglavnom traje od 2 do 4 mjeseca nakon same ugradnje implantata, ovisno o čeljusti u koje se implantat ugrađuje. U tom malom postotku slučajeva se zna dogoditi da srastanje nije onakvo kakvo bismo htjeli da bude, ali i za to najčešće doskačemo rješenju.

U tim slučajevima ćemo najčešće ponovno pokušati ugraditi implantat ili na poziciju pored ili na istu poziciju i uglavnom dolazimo do pozitivnih rješenja.

U ono u što možete biti sigurni jest da su naši pacijenti okruženi cijelim timom stomatologa različitih specijalnosti i da ćemo svaki izazov riješiti za njihovu dobrobit. U svakom trenutku su vam na raspolaganju naši stručnjaci za ikakva pitanja i nedoumice prije, tijekom, te nakon završetka cijelog procesa ugradnje implantata.

Garancija na konstrukciju protetskog nadomjestka (abutment, krunica) koji se ugrađuje na implantat je 5 godina. Eventualna otkrhnuća keramičkih ili akrilatnih dijelova protetskog rada pokrivena su garancijom u trajanju 3 godine.

Svi pacijenti nakon kirurške ugradnje implantata od nas dobivaju implantološku knjižicu koja sadrži datum implantološkog zahvata, proizvođača, serijski broj zubnog implantata i poziciju ugradnje implantata kao jamstvo originalnosti i kvalitete.

Implantološka knjižica ili kako ju često zovemo putovnica, služi pacijentima kao osiguranje autentičnosti implantata i mogućnost da implantat nadograde bilo gdje u svijetu.

OBAVIJEST: Imajte na umu da moji savjeti ne zamjenjuju pravne, porezne ili financijske savjete. Kako biste razjasnili vaša pravna ili financijska pitanja, molim vas da se posavjetujete s odgovarajućim stručnjacima (npr. odvjetnicima, poreznim savjetnicima ili financijskim savjetnicima). Unatoč velikoj pažnji i savjesnom istraživanju, greške se ne mogu isključiti. 

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

POTPUNO BESPLATNO preuzmi mali, džepni priručnik i budi u korak sa svim novostima i savjetima za uspješan život u Njemačkoj. 

P.S. pretplatnici sve informacije UVIJEK saznaju prvi!