NAJBOLJI PORTAL ZA PRETRAGU STANA U NJEMAČKOJ

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

1.8/5 - (11 votes)

Bok! Koliko puta ste na Facebooku naišli na oglas da netko traži ili nudi stan tamo gdje je vama potrebno? Koliko puta vam se dogodilo da imate neku zanimljivu ponudu, ali ne znate kolika je dobra cijena stana? Koliko vremena potrošite na Facebooku tražeći takve oglase?

A jeste li kojim slučajem imali problema sa pronalaženjem nekoga tko će preuzeti vaš stan (Nachmieter-a)? Koliko puta ste preko Facebooka potrošili vremena da pišete statuse kako tražite nekoga tko će se useliti u vaš stan? Pa svako malo objavljivali slike toga istog stana?

Zbog ovih pitanja koja sam gore postavio, odlučio sam se malo potruditi i pronaći najbolje rješenje za vas. A to rješenje je najbolja stranica za pretragu stanova u Njemačkoj. Ne bojte se, ako imate problem s jezikom , sve ću vam objasniti. 

A ako želite pronaći Nachmieter-a a ne želite platiti oglas, Immowelt vam daje mogućnost besplatno oglasiti vaš trenutni stan.

Uglavnom, kompletan proces je potpuno besplatan i jako jednostavan, a uštedjet će vam jako puno vremena ako tražite stan. Isto tako, ako želite kupiti nekretninu u Njemačkoj, to ovdje možete napraviti:

Kako Immowelt pronađe idealan stan za nas?

Prvo i osnovno, moja želja je na ovoj stranici ponuditi uvijek najbolja i najjednostavnija rješenja za sve vaše izazove u Njemačkoj. Ako kojim slučajem nudim nešto što nije jednostavno, onda nema smisla uopće pomagati, zar ne?

Immowelt je pored svih portala za traženje stanova jednostavno najbolji. Ima najveći broj objekta za iznajmljivanje, objekta za kupovinu, zemljišta za kupovinu, poslovnih objekata i svega što se tiče nekretnina. 

Kako sam odlučio staviti fokus na iznajmljivanje stanova, zadržat ću se na tome kako najjednostavnije iznajmiti stan preko Immowelt-a. 

Jednostavan pronalazak stana 

Jako sam se živcirao po svom dolasku u Njemačku kada sam na Googleu pokušavao pronaći stan. Pa onda upisivao “Erlangen Wohnung bis 700€” i nadao se dobrom pretraživanju.

Immowelt je to jako pojednostavio, kao što vidite na slici ispod: 

najam stana u Njemačkoj preko interneta

Sa jednostavnih 5 opcija odlučite što točno tražite.

U dijelu Was suchen Sie? jednostavno odaberete tražite li najam, kupovinu, gradnju ili ostalo. Pod najam možete odmah odabrati kakvu vrstu objekta tražite, kao što vidite na slici ispod: 

najam stana u Njemačkoj preko interneta

U dijelu Wo suchen Sie? jednostavno unesete ili poštanski broj, ili ime grada/mjesta (računajte da ako kojim slučajem nema točno na tom poštanskom broju ponude, dobit ćete odmah najbliže ponude malo udaljenije).

U dijelu Mietpreis, Wohnfläche i Zimmer izaberete koliko novca bi dali za najam (to vam je većinom Kaltmiete – detalje možete naći u tekstu kako naći stan u Njemačkoj), koliko vam prostora treba. 

Ako vas zanima ponuda stanova u vašoj okolici, saznajte ovdje:

Evo vam primjer kako izgleda jedna pretraga na Immowelt-u za München , kliknite ovdje: Primjer pretrage stana u Münchenu 

Kako pripremiti sve dokumente potrebne za prijavu stana?

Sada kada smo pronašli stan, bitno nam se prijaviti na njega. Ali, znamo i sami koliko je naporno prijavljivati se 20 puta na 20 oglasa. Trošimo po par sati dok svakome pošaljemo ono što želimo. 

To nema smisla. Svi moramo raditi, brinuti se o obitelji i jednostavno nemamo puno vremena za trošiti. 

Zato je bitno prijaviti se na Immowelt da možemo samo jednom napisati sve bitne podatke, a onda sa jednim klikom prijaviti se na više stanova. Kada jednom popunite profil, možete doslovno svaki dan u roku od 2 minute poslati i 20 zahtjeva za stan, i svi će dobro izgledati!

Osnovne informacije 

Izrada profila je jednostavna. Za najbolji profil bitno vam je popuniti što više podataka. Na slici ispod vidite što vam je sve potrebno da bi profil ispunili. 

najam stana u Njemačkoj preko interneta

U Persönliche informationen imate kućice za ispuniti (datum rođenja, radni status, struka, koliko vas se seli, koliko kućanstvo zarađuje, kada se želite odseliti). 

Kurzbeschreibung vam je možda i najbitniji dio. Ovdje imate primjer koji možete personalizirati, ja sam ga napisao, vi ga samo morate malo izmijeniti – primjer Kurzbeschreibunga

Dodatni dokumenti 

Uvijek je lakše ako imate sve dokumente na jednom mjestu. Zato je najbolje prebaciti sve što je bitno u profil. 

SCHUFA-Bonitätscheck-  bitan dokument da se zna da smo uredan platiša. Preko stranice Immowelt je najbolje da je kupite, jer ste u par koraka gotovi, a cijena vam je identična.

Klikni ovdje da saznaš kako preuzeti SCHUFUDeeplink auf die Schufa Bonitätsauskunft InfoseiteDeeplink auf die Schufa Bonitätsauskunft Infoseite

Einkommensnachweis – većinom predate kopiju 3 zadnje plaće, možete isto tako ako ste u mirovini dati potvrdu o primanjima

Mietzahlungsbestätigung – ako ste u trenutnom stanu uredno plaćali sve i niste radili probleme, preporučio bih vam da najmodavca tražite da ispuni ovaj dokument. On tako potvrđuje da ste poželjan podstanar. 

Dokument možete preuzeti kada uđete u vaš profil, pa tamo pod dijelom Wichtige Dokumente preuzmite sve što vam je potrebno. 

najam stana u Njemačkoj preko interneta

Ostale dokumente možete ako želite unijeti, ali ova 3 smatram najbitnija za siguran pronalazak stana. 

I što sad?

Nakon što ste popunili sve dokumente, kliknite na Bewerbermappe erstellen i dobit ćete datoteku u PDF formatu s kojom se prijavljujete. To možete koristiti i za sve ostale oglase, nebitno gdje su. 

Ja sam vam čitav proces uspio objasniti u par minuta čitanja. Vama će za postavljanje profila biti potrebno možda pola sata, a kad to završite, vi ste spremni bez iti malo muke krenuti u potragu za stanom. 

Portal je kompletno prilagođen za mobitel, a isto tako imate opciju i preuzeti aplikaciju, tako da ćete dobivati obavijesti na vašem mobitelu. Alternativno ćete putem maila dobivati obavijesti!

Za prijavu na portal potreban vam je samo email. Registrirajte se već danas, nakon toga si sredite profil i jednostavno testirajte kako funkcioniraju savjeti pa se iz znatiželje prijavite na par oglasa.

Prijavite se na Immowelt sa jednim klikom, i riješite se nervoze prilikom traženja stana! 

Ja bih vam čak predložio da se odmah probate javiti na neki oglas, da vidite koliko je ova taktika uspješna. Ne morate odmah uzeti stan – ali bolje je već sada imati profil i biti spreman!

#ostaniznatiželjan i pametno nađi novi stan!

Affiliate Disclaimer: Immowelt sam zbog svih nas probao i osobno se uvjerio da je najbolji portal za pronalazak stana na tržištu. Linkovi za stranicu Immowelt na mojoj stranici su affiliate linkovi, što znači ako se prijavite na Immowelt preko mojih linkova, ja ću dobiti malu proviziju. Tako Projekt Njemačka može ostati potpuno besplatna za sve vas koji me čitate.

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

Tražiš posao u Njemačkoj?

Pogledaj trenutne ponude na našoj stranici!  Trudimo se uvijek pronaći one poslove za koje imamo podršku na našem jeziku :)

pogledaj ponude!

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve provjerene informacije pišem za vas na svom Blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Pročitaj i ovo:
hitna pomoć Njemačka
HITNI BROJEVI U NJEMAČKOJ

Njemačka je izrazito sigurno zemlja s obzirom na broj stanovnika, a u slučaju da vam je potrebna hitna pomoć, budite sigurni da ćete je hitno dobiti