UZMI INTERNET I ZARADI 200€ BONUSA!

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

5/5 - (2 votes)

Želite pronaći najbolji i najjeftiniji internet u Njemačkoj? Na pravom ste mjestu! Ovdje ću vam ukratko objasniti na što trebate paziti prilikom ugovora za internet u Njemačkoj, što sve trebate znati o pružateljima usluga i koliko internet u Njemačkoj zapravo košta. 

Na kraju ćete saznati koji je najbolji internet u Njemačkoj i kako ga naručiti.

#ostaniznatiželjan i pametno odaberi najbolji internet u Njemačkoj!

Koliko košta internet u Njemačkoj?

Internetska veza važan je dio troškova koje ćete u Njemačkoj plaćati, stoga je pametno dobro istražiti ponude koje imate. Ugovori mogu biti od nekih 15€ mjesečno za slabe veze, do 70€ mjesečno za optičke mreže sa brzinama preko 1000 Mbit/s. 

Najbolji internet pružaju najveće nacionalne mreže: Vodafone, 1&1 i Telekom. Postoje i regionalni pružatelji internet usluga, ali tu niste sigurni hoćete li uvijek imati stabilan internet. 

Provjerite dostupnost internet mreže klikom na jednog od pružatelja usluga:

Vodafone 

Telekom 

1&1

Ako želite odmah ići na ponudu interneta u Njemačkoj, i ne želite čitati ostale detalje, kliknite na dugme ispod: 

DSL ili kabelski internet u Njemačkoj?

Razlika između DSL i kabelskog interneta je u načinu spajanja. DSL se spaja na žice od telefona, dok se kabelski internet spaja preko TV kabela. Cjenovno se ove dvije vrste ne razlikuju previše. DSL je najpopularnija internet veza u Njemačkoj jer je to opcija koja je najraširenija. 

Zanimljivo je da je njemački internet zapravo tek na 45. mjestu što se brzine tiče, prema speedtest.net

Koja je dobra WiFi brzina u Njemačkoj?

Prosječna brzina koju koristi jedan korisnik na internetu je 16Mbit/s.

Laički prevedeno, ta brzina bit će vam dovoljna da bezbrižno surfate webom, pišete emailove, gledate neke Youtube videe ili gledate vašu emiljenu seriju na Netflixu.

Ako ste kojim slučajem osoba koja jako često koristi internet za sastanke, igrate online igre, dijelite stan sa više ljudi, onda vam je najbolje imati najbrži mogući internet do čak 250 Mbit/s.

Ta brzina dovoljna vam je za DSL internet. Ako ćete koristiti kabelski internet, koji je još brži od DSL-a, najbolje vam je uzeti najbrži internet od Vodafone-a. Njihov najbži internet je brzine 1000 Mbit/s  za samo 50 €mjesečno. 

Ugovor za internet u Njemačkoj – na što pripaziti?

U Njemačkoj se od 2021. godine zakon o telekomunikacijama naveliko okrenuo u smjeru zaštite potrošača, stoga je jako bitno znati ove 3 stvari u vezi ugovora za internet u Njemačkoj: 

 • Trajanje ugovora – sklapaju se uglavnom na period od 24 mjeseca. Nakon toga imate pravo na prekid ugovora u roku jednog mjeseca. 
 • Cijena ugovora – na ovo obratite posebnu pozornost. Pružatelji usluga često nude ugovore koji prvih par mjeseci budu jako niski, pa se poslije povećaju. Bitno je zbog toga pogledati pravu cijenu ugovora, a ne specijalne cijene za prvih par mjeseci.
 • Cijene bežičnog routera – dosta pružatelja usluga naplaćuje i router od 2 do 6 €

Koji je najbolji internet u Njemačkoj?

Ovdje sam za vas pripremio top 3 pružatelja usluga za internet u Njemačkoj. 

Nakon što pogledate sve ponude, obavezno pogledajte kako usporediti te ponude na jednom mjestu i još dobiti do 180€ nazad od ugovora!

Vodafone 

najbolji internet u Njemačkoj

Vodafone ima apsolutno najbržu internet uslugu u Njemačkoj što se kabelske mreže tiče. Njihovi ugovori kreću se od oko 30 € za brzinu od 50 Mbit/s pa sve do najbrže i najskuplje mreže od 1000 Mbit/s koja će vas koštati 50 € mjesečno. 

Vodafone je u Njemačkoj drugi najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga i imaju najveću kabelsu mrežu u u cijeloj Njemačkoj.

1&1 

najbolji internet u Njemačkoj

Ako tražite internet pružatelja s kojim možete sklopiti kratki ugovor. to vam je DSL usluga od 1&1. Oni su treći najveći pružatelj internet usluga u Njemačkoj.Internet tarife od 1&1 bez ugovora ne razlikuju se s onim tarifama na ugovor. 

Najjeftinija tarifa koju možete dobiti je ona od 30 € mjesečno za brzinu od 16 Mbit/s dok je najskuplja od 50 € mjesečno za brzinu od 250 Mbit/s.

Telekom

najbolji internet u Njemačkoj

Sa skoro 40% tržišta, Deutsche telekom najjači je igrač na tržištu DSL interneta u Njemačkoj. On nema kabelsku mrežu i malo je skuplji od ostalih pružatelja usluga. 

Cijene se kreću od najjeftinijih 34 € za brzinu 16 Mbit/s pa sve do 54 € za brzinu 250 Mbit/s. 

Dobra stvar za mlađe jest ta da, ako ste mlađi od 28 godina, tada vam se i smanjuje cijena ugovora (popust za mlade). 

Kako uštedjeti na ugovoru za internet u Njemačkoj?

Najbolji način za uštedu na internet ugovorima potpisivanje ugovora preko stranice za usporedbu.  Najbolja stranica za to je svakako Check24. Proces je jako jednostavan. Prvo ubacite u kalkulator vaš pozivni broj gdje stanujete. To vam je telefonski pozivni broj, a ovdje su vam neki od pozivnih brojeva:

 • München 089
 • Hamburg 040
 • Berlin 030
 • Frankfurt 069
 • Nuremberg 091
 • Stuttgart 0711

Nakon što unesete pozivni broj, stavite željenu brzinu interneta, i automatski će vas se preusmjeriti na stranice CHECK 24.

Isprobajte kalkulator:

 

 

Zašto je CHECK24 bolja opcija od direktne kupovine izravno kod ponuđača usluge?

Najveća prednost CHECK24 jest ta što imate pravo na Cashback. To znači da ako preko njihovog portala odaberete ponudu, imate pravo nakon prvog plaćenog računa dobiti i do 35% cijene ugovora nazad. To je u nekim slučajevima i preko 200€!

I ne samo to. Preko CHECK24 se ne morate bojati kako raskinuti ugovor sa trenutnim pružateljem usluga. U obrascu koji ispunjavate oni će za vas automatski poslati raskid ugovora i prebaciti vas na novi internet u najbržem mogućem trenutku.

Zbog vas napravio video KORAK-PO-KORAK kako preko CHECK24 možete uzeti internet u Njemačkoj, pa pogledajte:

Otiđite na obrazac i provjerite koja je ponuda za vas zaista najjeftinija:

najbolji internet u Njemačkoj

najbolje ponude za vaš internet

3 stvari koje trebate znati o internetu u Njemačkoj:

Postoji mogućnost da vam brzina neće biti ista kao što je obećano od pružatelja usluge. Razlog tome je što su neke telefonske linije zastarjele i nisu dobro spojene na mrežu.

Kao što smo i u našim državama navikli, korisnička podrška iznimno je loša i u Njemačkoj i jednostavno ćete se osječati da vam u dosta slučajeva uopće ne žele pomoći. 

ako vam treba doći tehničar postaviti internet, možete čekati i do par tjedana. Stoga, uzmite internet na vrijeme, neka vam to bude prvo na listi kada dođete u novi stan!

To je bilo sve o internetu. Nadam se da sam vam ukratko uspio objasniti sve što vas zanima. 

Još jednom za kraj: 

 • kupite internet na vrijeme
 • koristite portal za usporedbu da bi uštedjeli na ugovoru
 • obratite pozornost na cjelokupni račun ugovora!
najbolji internet u Njemačkoj

najbolje ponude za vaš internet

Affiliate Disclaimer: Bok! Samo sam vas htio obavijestiti da ovaj tekst sadrži affiliate linkove. Ako kojim slučajem preko moga linka kupite neku od usluga, ja od davatelja usluge dobivam malu proviziju. Vama cijena ostaje potpuno ista, bez skrivenih troškova, a meni pomaže da održim stranicu zdravom i uvijek punom korisnih informacija 🙂

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

Tražiš posao u Njemačkoj?

Pogledaj trenutne ponude na našoj stranici!  Trudimo se uvijek pronaći one poslove za koje imamo podršku na našem jeziku :)

pogledaj ponude!

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve provjerene informacije pišem za vas na svom Blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Pročitaj i ovo:
cijena karte vlak
KAKO PUTOVATI PO NJEMAČKOJ?

Isplati li se putovati javnim prijevozom u Njemačkoj? Kolika je cijena karte za vlak, a kolika za autobus? Kakva još prometna rješenja postoje? Pogledajte isplati li vam se korstiti javni prijevoz u Njemačkoj