UZ MINIMUM MUKE DO RABLJENOG AUTOMOBILA U NJEMAČKOJ

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

3.2/5 - (60 votes)

Bok, 

ako želite kupiti polovni automobil u Njemačkoj, u par koraka objasnit ću vam kako teče cijeli proces. 

I ne samo to. Dat ću vam najbolju preporuku za autocentar u Njemačkoj koji će za vas riješiti ne samo svu papirologiju, već će vam pomoći sa financiranjem, dati mogućnost iznajmljivanja kao i omogućiti vam dostavu na kućnu adresu!

#ostaniznatiželjan i saznaj sve u ovom kratkom tekstu:

Kako prodaja i kupovina rabljenih automobila u Njemačkoj funkcionira?

Isto kao i u svakoj drugoj zemlji na svijetu. Postoji jako puno mjesta gdje možete pronaći rabljeni automobil u Njemačkoj, a prvi korak je pretraga po internetu. Kao što sam već govorio u tekstu Kako kupiti auto u Njemačkoj, postoji par stranica na kojima možete pretražiti automobile u Njemačkoj. Ovdje su 2 najjača na tržištu:

Uz online pretraživače vozila, uspio sam pronaći i auto kuću na “našem” jeziku koji na ponudi ima uvijek spremih 50-ak automobila, a one koje nema – možete jednostavno preko njih naručiti! 

Specifikacije za automobil u Njemačkoj

Prilikom kupovine polovnog automobila u Njemačkoj (kao i novog) bitno je obratiti pozornost na određene specifikacije, a one su redom: 

  • kilometraža (Kilometerstand) – uvijek obratite pozornost koliko je vaš automobil prešao
  • prva registracija (Erstzulassung – EZ) – datum koji je tu pokazuje koliko je automobil na cesti
  • broj prethodnih vlasnika (Vorbesitzer) 
  • datum idućeg tehničkog (Hauptuntersuchung- HU) – najbolje je gledati vozila koja imaju tehnički tek za godinu, ili idealno koja su tek obavila tehnički pregled
  • nesreće s automobilom (Unfallfrei) – najbolje je pronaći vozilo bez prometnih nesreća
  • servisna knjižica – kada god imate uredne papire, sigurniji ste u kupovinu
  • naljepnica o CO2 (Umweltplakete) – mnogo gradova u Njemačkoj su okolišne zone, stoga vam je Euro 4 naljepnica potrebna za vožnju po tim gradovima (ona je zelene boje)

Posjetiti trgovca automobilima u Njemačkoj

Ako ste se koristili stranicama za kupovinu rabljenih automobila u Njemačkoj, znate da vam je sljedeći korak odlazak na pregled vozila. Većina trgovaca automobilima u Njemačkoj ima svoje oglase na tim stranicama, tako da ne čudi toliko velik broj vozila. 

Svaki dobar trgovac automobilima dopustit će vam probnu vožnju u automobilu. Ako nemate znanja o automobilu, bilo bi dobro da porazgovarate s nekim prijateljem koji se u njih razumije ili ga povedete sa sobom. 

Kupovina rabljenog automobila u Njemačkoj

Kada ste se odlučili kupiti automobil u Njemačkoj, potrebno je obaviti svu potrebnu dokumentaciju za njih. U sljedećem tekstu sam vam govorio o svim koracima kupovine auta u Njemačkoj, kao što je registracija, osiguranje, tehnički pregled i ostali detalji. 

To možete pogledati ovdje – KAKO KUPITI AUTO U NJEMAČKOJ

Neki trgovci pomažu vam sa kompletnom dokumentacijom, tako da se ne morate sami brinuti oko toga, a ja sam pronašao jednoga koji za vas sve rješava, od financiranja do osiguranja i registracije, to saznajte niže u tekstu.

Garancija rabljenog automobila u Njemačkoj

Svi trgovci automobilima u Njemačkoj prilikom prodaje rabljenog automobila dužni su zakonski dati vam garanciju od 1 godine. Ako vam ne daju garanciju – onda nešto nije u redu!

Ta garancija obvezuje trgovca da pokrije troškove popravka ili nedostatka u prvim mjesecima nakon kupovine ako su ti kvarovi postojali i prije nego se kupovina obavila.

Uz tu obaveznu garanciju postoji mogućnost da trgovac automobilima u Njemačkoj da i još dodatnu garanciju, što naravno malo više košta. Uglavnom ta garancija pokriva 100 % troškova “ruku” i između 30-100% troškova materijala, ovisno o kilometraži u trenutku greške na automobilu.

Ja sam pronašao trgovca koji daje sveukupno 2 godine garancije i provjereno je na tržištu već 25 godina – niže u tekstu!

Preuzimanje rabljenog automobila u Njemačkoj

Kada ste se odlučili na kupovinu rabljenog automobila u Njemačkoj, bitno je preuzeti ga. Ako ste svu papirologiju obavljali sami, obavijestite vašeg trgovca da pripremi ugovore. 

To podrazumijeva kupoprodajni ugovor, dodatnu garanciju ako ste je kupili kao i knjižicu vozila.

Preuzimanje automobila znači ponovni odlazak na mjesto gdje se automobil nalazi, srećom mogu vam preporučiti trgovca koji dostavlja automobile na Vašu kućnu adresu!

Najbolji trgovac za kupovinu rabljenih automobila u Njemačkoj

Zatvorite oči i zamislite situaciju u kojoj trgovac za vas rješava kompletan proces od financiranja automobila, osiguranja, registracije pa sve do dostave automobila na kućnu adresu.

Upravo takva situacija ne mora biti samo san. 

vrhunska kvaliteta

sva vozila prolaze strogu kontrolu i provjeru ispravnosti, uz garanciju i do 2 godine!

financiranje vozila

s vaše strane dovoljan je minimum dokumentacije , prolaze i vize svi paragrafi, a financiranje je maksimalno olakšano

top usluga

odaberite auto i registarske oznake, a kreditiranje, osiguranje, garancija i registracija njihov je posao

Da ne bi ispalo da preporučujem uslugu koja nije provjerena, otišao sam osobno u Au kuću Hasanović i porazgovarao sa Dževadom Hasanovićem na “našem” jeziku da sami vidite koliko je proces jednostavan. 

Gospodin Hasanović ima  uvijek preko 50 vozila na raspolaganju, i uvijek se pronađe nešto za svakoga.

@projektnjemacka Financiranje auta #auto #dijaspora #gastarbajteri #dijasporatiktok #minhen #fyp #njemacka🇩🇪❤ #nemacka🇩🇪 #njemacka #nemacka #bosanciunjemackoj ♬ Need For Speed – Encomia

 

Isto tako, za vas može osobno provjeriti uvjete financiranja i bez da dolazite osobno u autokuću. 

Auto kuća se nalazi neposredno kraj Münchena, u mjestu Dachau, a za nas u Njemačkoj nudi dostavu vozila na kućnu adresu, neovisno gdje u Njemačkoj živjeli!

Ponuda vozila stalno se mijenja, pa gospodin Hasanović uvijek ima nove slike i specifikacije svih vozila na svojoj  stranici!

Nadam se da sam vam uspio objasniti kako funkcionira proces kupovine rabljenog automobila u Njemačkoj! 

Ako želite top uslugu sa minimalnim trudom oko kupovine automobila, Autohaus Hasanović sa preko 25 godina iskustva tu je za Vas!

#ostaniznatiželjan i jednostavno kupi rabljeno vozilo u Njemačkoj!

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

Tražiš posao u Njemačkoj?

Pogledaj trenutne ponude na našoj stranici!  Trudimo se uvijek pronaći one poslove za koje imamo podršku na našem jeziku :)

pogledaj ponude!

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve provjerene informacije pišem za vas na svom Blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Pročitaj i ovo:
najam stana u Njemačkoj preko internetanajam stana u Njemačkoj preko interneta
NAJBOLJI PORTAL ZA PRETRAGU STANA U NJEMAČKOJ

Najam stana u Njemačkoj preko interneta najjednostavnije je rješenje. U ovom članku provest ću vas kroz sve bitno da do vašeg novog stana dođete! Dovoljno vam je izdvojiti pola sata za postavljanje svega