UZ MINIMUM MUKE DO RABLJENOG AUTOMOBILA U NJEMAČKOJ

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

Bok, 

ako želite kupiti polovni automobil u Njemačkoj, u par koraka objasnit ću vam kako teče cijeli proces. 

I ne samo to. Dat ću vam najbolju preporuku za autocentar u Njemačkoj koji će za vas riješiti ne samo svu papirologiju, već će vam pomoći sa financiranjem, dati mogućnost iznajmljivanja kao i omogućiti vam dostavu na kućnu adresu!

#ostaniznatiželjan i saznaj sve u ovom kratkom tekstu:

Kako prodaja i kupovina rabljenih automobila u Njemačkoj funkcionira?

Isto kao i u svakoj drugoj zemlji na svijetu. Postoji jako puno mjesta gdje možete pronaći rabljeni automobil u Njemačkoj, a prvi korak je pretraga po internetu. Kao što sam već govorio u tekstu Kako kupiti auto u Njemačkoj, postoji par stranica na kojima možete pretražiti automobile u Njemačkoj. Ovdje su 2 najjača na tržištu:

Uz online pretraživače vozila, uspio sam pronaći i onoga koji je specijaliziran za naše govorno područje, a to je kupiauto.de

polovni automobil u Njemačkoj

Ako želiš svaki tjedan da ti pošaljem ponude za najbolje automobile, onda se prijavi ovdje: 

Specifikacije za automobil u Njemačkoj

Prilikom kupovine polovnog automobila u Njemačkoj (kao i novog) bitno je obratiti pozornost na određene specifikacije, a one su redom: 

  • kilometraža (Kilometerstand) – uvijek obratite pozornost koliko je vaš automobil prešao
  • prva registracija (Erstzulassung – EZ) – datum koji je tu pokazuje koliko je automobil na cesti
  • broj prethodnih vlasnika (Vorbesitzer) 
  • datum idućeg tehničkog (Hauptuntersuchung- HU) – najbolje je gledati vozila koja imaju tehnički tek za godinu, ili idealno koja su tek obavila tehnički pregled
  • nesreće s automobilom (Unfallfrei) – najbolje je pronaći vozilo bez prometnih nesreća
  • servisna knjižica – kada god imate uredne papire, sigurniji ste u kupovinu
  • naljepnica o CO2 (Umweltplakete) – mnogo gradova u Njemačkoj su okolišne zone, stoga vam je Euro 4 naljepnica potrebna za vožnju po tim gradovima (ona je zelene boje)

Posjetiti trgovca automobilima u Njemačkoj

Ako ste se koristili stranicama za kupovinu rabljenih automobila u Njemačkoj, znate da vam je sljedeći korak odlazak na pregled vozila. Većina trgovaca automobilima u Njemačkoj ima svoje oglase na tim stranicama, tako da ne čudi toliko velik broj vozila. 

Svaki dobar trgovac automobilima dopustit će vam probnu vožnju u automobilu. Ako nemate znanja o automobilu, bilo bi dobro da porazgovarate s nekim prijateljem koji se u njih razumije ili ga povedete sa sobom. 

Kupovina rabljenog automobila u Njemačkoj

Kada ste se odlučili kupiti automobil u Njemačkoj, potrebno je obaviti svu potrebnu dokumentaciju za njih. U sljedećem tekstu sam vam govorio o svim koracima kupovine auta u Njemačkoj, kao što je registracija, osiguranje, tehnički pregled i ostali detalji. 

To možete pogledati ovdje – KAKO KUPITI AUTO U NJEMAČKOJ

Neki trgovci pomažu vam sa kompletnom dokumentacijom, tako da se ne morate sami brinuti oko toga, a na kupiauto.de sve možete riješiti, od financiranja do osiguranja i registracije, to saznajte niže u tekstu.

Garancija rabljenog automobila u Njemačkoj

Svi trgovci automobilima u Njemačkoj prilikom prodaje rabljenog automobila dužni su zakonski dati vam garanciju od 1 godine. Ako vam ne daju garanciju – onda nešto nije u redu!

Ta garancija obvezuje trgovca da pokrije troškove popravka ili nedostatka u prvim mjesecima nakon kupovine ako su ti kvarovi postojali i prije nego se kupovina obavila.

Uz tu obaveznu garanciju postoji mogućnost da trgovac automobilima u Njemačkoj da i još dodatnu garanciju, što naravno malo više košta. Uglavnom ta garancija pokriva 100 % troškova “ruku” i između 30-100% troškova materijala, ovisno o kilometraži u trenutku greške na automobilu.

Preuzimanje rabljenog automobila u Njemačkoj

Kada ste se odlučili na kupovinu rabljenog automobila u Njemačkoj, bitno je preuzeti ga. Ako ste svu papirologiju obavljali sami, obavijestite vašeg trgovca da pripremi ugovore. 

To podrazumijeva kupoprodajni ugovor, dodatnu garanciju ako ste je kupili kao i knjižicu vozila.

Najbolji trgovac za kupovinu rabljenih automobila u Njemačkoj

Zatvorite oči i zamislite situaciju u kojoj trgovac za vas rješava kompletan proces od financiranja automobila, osiguranja ap sve do registracije. E pa to ne mora biti san, jer sve to možete pronaći na kupiauto.de

vrhunska kvaliteta

preko 500 automibla provjerene kvalitete

financiranje vozila

mogućnost rješavanja financijskih izazova direktno preko stranice

top usluga

odlična korisnička podrška na našem jeziku

Na stranici pronađete vašeg potencijalnog limenog ljubimca, kontaktirate direktno prodajnog predstavnika, dobijete sve potrebne informacije o automobilu. 

Možete preko stranice i dogovoriti temrin za probnu vožnju, pokrenuti postupak financiranja, osiguranja i preuzimanja vozila.

Proces je jako jednostavan, a kupiauto.de je idealna opcija za vas jer objedinjuje sve autokuće za koje bi potrošili puno vrmena pretražujući svaku ponaosob.

Pogledajte već danas što ima u ponudi:

Ako želiš svaki tjedan da ti pošaljem ponude za najbolje automobile, onda se prijavi ovdje: 

Rad Projekta Njemačka podržavaju sljedeći partneri:

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve provjerene informacije pišem za vas
na svom Blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno
će i njima pomoći :) Kliknite ispod:

POTPUNO BESPLATNO preuzmi mali, džepni priručnik i budi u korak sa svim novostima i savjetima za uspješan život u Njemačkoj. 

P.S. pretplatnici sve informacije UVIJEK saznaju prvi!