GODIŠNJI ODMOR U NJEMAČKOJ – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Kako izgledaju pravila za godišnji odmor u Njemačkoj? Kako se računaju dani godišnjeg odmora? Kako se plaća godišnji odmor ako ga slučajno ne uzmemo ili damo otkaz na poslu?

Ako je jedno od ovih pitanja vaše, na pravom ste mjestu.

#ostaniznatiželjan i nauči sva prava za godišnji odmor

Što je godišnji odmor i kako je reguliran?

Godišnji odmor jest vrijeme kada odmaramo od posla. To je zakonski propisan odmor koji je utvrđen ugovorom o radu.

Ugovor o radu najbolje vam je dobro pročitati prije nego ga potpišete, da se ne bi doveli u situaciju da ste potpisali nešto što ne želite. Ako imate osiguranje od pravnih problema, vaš odvjetnik će vas moći besplatno savjetovati.

Godišnji odmor računa se na principu dana zaposlenosti. Za svakih 12 dana koje zaposlenik radi, dobivamo 1 dan godišnjeg odmora.

On se uvijek računa za cijelu kalendarsku godinu, tako da ispada da imate minimalno 20 dana odmora (za 5 radnih dana u tjednu) ili 24 dana odmora (za 6 dana u tjednu).

Uzmite u obzir da se, neovisno o struci u kojoj radite, vikendi i praznici nikada ne računaju u dane godišnjeg odmora, stoga za 10 dana godišnjeg odmora vi zapravo dobijete puna 2 tjedna s vikendom, i eventualno još koji dan ako u radnom tjednu postoji praznik. 

Za radne odnose na koje se primjenjuje kolektivni ugovor trajanje godišnjeg odmora u pravilu je duže. Za mlade se u vezi s godišnjim odmorom primjenjuju odredbe Zakona o zaštiti mladih ljudi na radu (Jugendarbeitsschutzgesetz “JArbSchG” – ovo vas zanima jedino ako imate maloljetnu djecu).

U zavisnosti od starosne granice, ovaj zakon propisuje do 30 radnih dana godišnjeg odmora za mlade koji na početku kalendarske godine nisu napunili 16 godina, 27 dana za one koji nisu napunili 17 godina, i 25 dana ako na početku godine nisu postali punoljetni.

Kako i kada zatražiti godišnji odmor?

Kako se plaća godišnji odmor u NjemačkojPrema pravilima o godišnjem odmoru, mi bi ga u pravilu mogli odabrati sami, no uvijek postoje razlozi kada vam poslodavac može ograničiti ili uskratiti zahtjev za godišnjim odmorom zbog poslovnih razloga.

Poslovni razlozi mogu biti različiti, ovisno u kojoj se struci nalazite, ali svi ste svjesni da se u određenim slučajevima godišnji odmor za željeni period ne može odobriti.

Iz svoga primjera mogu reći da je sve stvar međusobnog dogovora jer se sa svakom osobom lakše dogovoriti nego se hvatati po firmi za slobodne dane. Ja sam odmah pri početku radnog odnosa utvrdio kada želim svoj godišnji odmor.

U razgovoru sa nadređenim sam dogovorio da, budući da nemam djece, period školskih praznika bude prepušten kolegama s obiteljima. Nakon toga imao sam mogućnost fleksibilno odabrati period u kojemu želim odmoriti, i na koji način ga želim iskoristiti. 

Ako se pak nalazite u većoj firmi, najbolje i najsigurnije bi vam bilo kada bi zahtjev za godišnjim odmorom predali pismeno. Kao što sam nebrojeno puta naveo, potpis je u Njemačkoj zakon i sa tim ste sigurni da kada vam se godišnji odobri, da je taj period i službeno potvrđen za vaše odmaranje od posla. 

Što je sa periodom probnog rada od 6 mjeseci, kako to utječe na godišnji odmor?

Ako se nalazite u prvih 6 mjeseci radnog odnosa (što je u načelu probni period), poslodavci će pokušavati odgoditi vaš godišnji odmor dok tih 6 mjeseci ne prođe, što je i logično jer 

  • unutar 6 mjeseci postoji mogućnost da napustite radno mjesto, a tada se može dogoditi da ste iskoristili i više dana odmora nego što imate
  • prema mom osobnom mišljenju, mislim da se u prvih 6 mjeseci na novom radnom mjestu čovjek nema vremena toliko “istrošiti” da mu je godišnji odmor prijeko potreban (ako se ipak i “istroši”, uvijek postoji mogućnost uzimanja bolovanja na osnovu stresa na radnom mjestu)

Ako kojim slučajem vaš ugovor okonča unutar 6 mjeseci, računajte da u prosjeku imate 2 dana odmora po mjesecu u tom periodu. Nakon što vaših 6 mjeseci prođe, poslodavac je pravno vezan dati vam puni godišnji odmor (za cijelu kalendarsku godinu), neovisno koliko još za njega radili. 

Što ako ne stignem iskoristiti kompletan godišnji odmor?

Prijenos godišnjeg odmora u pravilu se pokušava izbjegavati, jer je poslodavcima bitno da radni uvjeti budu na dobroj razini, i da se ne remeti raspored sati za određenu kalendarsku godinu. Ako pak do njega dođe, bitno je u tom slučaju godišnji odmor iskoristiti u prva 3 mjeseca iduće godine.

 Ako pak, zbog dugotrajne bolesti niste u mogućnosti iskoristiti svoje dane godišnjeg odmora, tada prema njemačkom zakonu imate pravo na 15 mjeseci odgode od početka iduće godine (ako ste u 2021. imali dugotrajnu bolest, godišnji odmor za tu godinu možete iskoristiti do kraja ožujka 2023. godine). 

Što ako na godišnjem odmoru završim na bolovanju?

Prema njemačkom zakonu, ako ste u trajanju godišnjeg odmora imali par dana bolovanja (jedino u slučaju kada imate službenu liječničku potvrdu), tada se ti dani neće ubrojiti u vaš godišnji odmor. 

Uvijek se konzultirajte sa vašim pravnikom ako vam poslodavac bude htio pisati bolovanje kao godišnji, ali samo ako imate osiguranje – pravnici su u Njemačkoj skupi!

Što ako dobijem/dam otkaz, a nisam iskoristio dane godišnjeg odmora?

Kao što sam u tekstu otkaz u Njemačkoj i naveo, osobe koje iz nekog razloga završavaju svoj radni odnos sa poslodavcem, imaju pravo na isplatu dana godišnjeg odmora. Postoji i opcija da vam poslodavac dane godišnjeg odmora računa pod otkazni rok, i tu opciju najviše koriste jer im je najisplativija.

Ako vam kojim slučajem poslodavac ne želi isplatiti novac za godišnji odmor, i uz to vam te dane ne računa u otkazni rok, imate pravo tražiti taj novac na osnovu prekluzivnog roka. Većinom taj rok traje, jako kratko (3 tjedna), stoga se požurite: više o tome u tekstu –  Što ako dobijemo otkaz?

Ako poslodavac bude stvarno težak za dogovor, onda nema druge već tražiti pravdu na sudu. Sudski troškovi znaju biti dosta skupi, stoga je najisplativije imati pravno osiguranje (Rechtschutzversicherung), koje pretpostavljam da već imate. 

Ako kojim slučajem još niste otvorili policu tog osiguranja (manje od 20€ mjesečno), već sada vam je vrijeme, pogotovo zato što smo ovdje stranci i stalno nas zakidaju za naša prava, bilo na poslu, bilo u susjedstvu. 

zaštita od nepravednog otkaza u Njemačkoj

Ako vam nije baš najjasnije o kakvoj se ovdje vrsti osiguranja radi, slobodno idite na tekst OSIGURANJE OD OTKAZA gdje sam vam u detalje objasnio o čemu je riječ.

Kako vam ja mogu pomoći?

Ako trebate pomoć pravnika, ja to nisam. Ali zato vam mogu pomoći ako se nađete u nezavidnoj situaciji i izgubite posao. 

Moja specijalnost je pomoć pri savjetovanju za posao u Njemačkoj i pisanju životopisa, stoga kliknite na sliku ispod da vidite kakvu ponudu sam za vas složio: 

životopis na njemačkom primjer

P.S. u ponudi besplatno nudim predloške za životopise 🙂

Nadam se da ste dobili informacije koje ste tražili, a sada #ostaniteznatiželjni i ne dajte da vam se prava krše.

Affiliate Disclaimer: Bok! Samo sam vas htio obavijestiti da ovaj tekst sadrži affiliate linkove. Ako kojim slučajem preko moga linka kupite neku od usluga, ja od davatelja usluge dobivam malu proviziju. Vama cijena ostaje potpuno ista, bez skrivenih troškova, a meni pomaže da održim stranicu zdravom i uvijek punom korisnih informacija 🙂

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve novo što saznam uvijek pišem na svom blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pročitaj i ovo: