BRZO I JEDNOSTAVNO DO KREDITA U NJEMAČKOJ

Ako ne želite čitati cijeli tekst, kliknite na poglavlje koje vas zanima:

Bok, drago mi je što ste došli na moj Blog Projekt Njemačka. Kao i ostale teme do sada, odlučio sam vam pomoći i sa temom podizanja kredita u Njemačkoj. 

Neovisno tražite li nenamjenski kredit za uređenje stana ili kupovinu automobila, ili želite stambeni kredit za kupiti nekretninu, ovaj tekst objasnit će vam sve o tome kako podići kredit u Njemačkoj, vrste kredita, pa čak i kako dignuti kredit s negativnom Schufom.

Uvjeti za kredit za zaposlene u Njemačkoj 

Njemačka je jako konzervativna zemlja i zbog toga postoje određeni uvjeti za dobivanje kredita u Njemačkoj koje morate ispuniti. Ovo su 3 minimalna uvjeta 

  1. dobra SHUFA – znači dobra kreditna sposobnost (postoje i krediti koji se mogu izvaditi i bez SHUFE)
  2. boravišna dozvola – za osobe koje dolaze van EU obavezna je boravišna dozvola da kreditna institucija zna da da ćete biti u Njemačkoj dok se rate kredita ne otplate 
  3. regularni i stabilni prihodi – u pravilu je 6 platnih lista potvrda da imate stalne prihode koji regularno dolaze od jednog ili više poslodavaca 

Kada ispunite ova 3 uvjeta, možete se prijaviti za kredit u banci u Njemačkoj. Jedna opcija je da odete u svoju banku i zatražite kredit, što je dobro jer vaša banka već poznaje vašu kreditnu sposobnost. 

Druga opcija je da popunite prijavnicu na dnu ovog teksta i ja vas preusmjerim financijskom posredniku koji govori hrvatski jezik. On će za vas pronaći najbolju opciju te vam kompletno pomoći sa papirologijom.

Vrste kredita u Njemačkoj

Glavni tipovi kredita u Njemačkoj su, u ovisnosti o tome za što vam kredit treba: 

  • RatenKredit – kredit za obročno plaćanje s varijabilnom mjesečnom ratom 
  • RahmenKredit – osobni kredit sa fiksnom mjesečnom ratom 
  • AutoKredit – namjenski kredit za auto, ili za financiranje automobila
  • Wohnungskredit (Immobilien) – kredit za nekretninu 
  • SofortKredit – instant kredit 

Gdje podići kredit u Njemačkoj 

Postoje 4 načina kako dignuti kredit u Njemačkoj. 

Kredit u banci 

Najbolja opcija za osobe s urednim primanjima i dobrom Schufom. Ako ispunjavate uvjete za podići kredit u Njemačkoj onda će vam svakako biti i lakše i jeftinije otvoriti kredit u banci. 

U banci će vam biti puno lakše otvoriti kredit zbog manje dokumentacije, a i rata kredita će vam biti najmanja u usporedbi sa ostalim institucijama. 

Kao što sam prethodno naveo, jedna od opcija je provjeriti sa vašom bankom uvjete za kredit, a druga opcija je obratiti se financijskom posredniku na dnu teksta koji će za vas preuzeti kompletnu birokraciju potpuno besplatno!

Kredit u kreditnoj instituciji 

Krediti u kreditnim institucijama se većinom brže dobivaju i većina njih je online. S druge pak strane, kamate su uglavnom veće nego kad uzimate kredit u banci. Neke od kreditnih institucija su Barclays Credit i EasyCredit. 

Prednosti ovakvih kredita su te da su kamatne stope manje za kratkoročne kredite. Ipak, potreban je dobar kreditni rejting (Schufa) te računajte na ratu od 4% do 10% 

P2P kredit 

P2P kredit ili peer-to-peer zapravo je dobivanje kredita preko web-stranice. Ovo je vrhunska opcija za osobe koje nisu baš dugo u Njemačkoj a treba im kredit

isto tako, ovo je opcija za osobe koje imaju negativnu Schufu ili uopće nemaju Schufu, ali će im se za to uzeti veća kamatna stopa. Jedna od najboljih stranica za dobivanje brzog kredita za osobe koje ispunjavaju uvjete za ovakav kredit jest svakako Smava 

Preko Smava možete zatražiti sve vrste kredita, od nenamjenskih preko stambenih i možete jednostavno odabrati period u kojem kredit želite vratiti, a Smava će vam pronaći najbolje ponude za vas i vaše potrebe. Ispunite formular ispod i saznajte koja ponuda je za vas najbolja!


Mini kredit 

Mini kredit je svakako zadnja opcija koju želite iskoristiti u Njemačkoj kada vam je novac prijeko potreban. Ova vrsta kredita dobra je za osobe koje nemaju ušteđen novac sa strane za hitne potrebe

To su uglavnom osobe koje žive od plaće do plaće i nemaju mogućnost posuditi nešto novca od poznanika. Mini-krediti se uglavnom vrte oko 8 tisuća €, i pod uvjetom da ih se vrati na vrijeme kamatne stope mogu doseći i do 15%! 

Najbolja stranica za takvu vrstu kredita (čak i sa negativnom Schufom) jest Credimaxx. 

Kredit u Njemačkoj za nekretninu u Hrvatskoj ili drugoj državi

Krediti koje želite podići u Njemačkoj za nekretninu u drugoj zemlji nisu mogući u obliku kredita za nekretninu, budući da se Immobilien krediti daju samo za nekretnine unutar granica Njemačke.

ALI, to ne znači da do kredita ne možete doći. 

Možete se prijaviti na keš kredit do 75 000 € kojim možete pokriti troškove za nekretninu ili renovaciju nekretnine. Najbolji način je preko financijskog posrednika, s tim da se za kredit možete prijaviti i preko Smave 

Za koji se kredit u Njemačkoj odlučiti?

Sada kada smo prošli osnove pri uzimanju kredita u Njemačkoj postavlja se pitanje: za koji se kredit odlučiti?

To sve ovisi o vašem financijskom stanju.

Ako kojim slučajem još uvijek nemate Schufu ili vam je Schufa negativna – najbolja opcija za vas je definitivno Smava. Na njihovoj stranici brzo i jednostavno možete podići kredit bez ikakvih problema i u svega nekoliko minuta. 

Ako imate dobru Schufu i želite brzo i jednostavno kredit, Smava je opet najbolji izbor za vas, jer ćete u svega par klikova dobiti najbolju ponudu.

Ako vam je kojim slučajem potreban mini-kredit kao neka vrsta pozajmice, idite na stranicu Credimaxx. Obratite samo pozornost da što prije otplatite sve rate, jer je kamatna stopa jako visoka. 

Ako pak imate minimalne uvjete potrebne za otvaranje kredita u banci i želite da vas osobno savjetuje profesionalac na hrvatskom jeziku, tada je gospodin Goran pravo rješenje za vas!

Ispunite obrazac ispod i već danas ću vas povezati sa posrednikom sa višegodišnjim iskustvom u sektoru kredita, štednji i osiguranja u Njemačkoj!

Goran je osoba koju sam osobno izabrao zbog svojih kompetencija, i zbog toga što je #ostaoznatiželjan i naučio sve o financijskom sektoru u Njemačkoj.

Prepustite se i vi i dozvolite mu da vam pomogne u izboru kredita po vašoj mjeri, sve što vam je činiti je ispuniti obrazac, a ja vam na emailu šaljem ostale podatke:

Affiliate Disclaimer: Bok! Samo sam vas htio obavijestiti da ovaj tekst sadrži affiliate linkove. Ako kojim slučajem preko moga linka kupite neku od usluga, ja od davatelja usluge dobivam malu proviziju. Vama cijena ostaje potpuno ista, bez skrivenih troškova, a meni pomaže da održim stranicu zdravom i uvijek punom korisnih informacija 🙂

Tražiš posao u Njemačkoj?

Pogledaj trenutne ponude na našoj stranici!  Trudimo se uvijek pronaći one poslove za koje imamo podršku na našem jeziku :)

pogledaj ponude!

Hej!

Ja sam Drago, autor svih tekstova na ovoj stranici. Živim u Njemačkoj i sve provjerene informacije pišem za vas na svom Blogu. Ako ste u ovom članku našli informaciju koju ste tražili, podijelite je s prijateljima – sigurno će i njima pomoći :) 

Kliknite ispod:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Pročitaj i ovo:
kako kupiti auto u Njemačkoj
KAKO KUPITI AUTO U NJEMAČKOJ

Kako kupiti auto u Njemačkoj, kakav je proces registracije, gdje se mogu naći dobra vozila i kako pronaći osiguravajuće osiguranje? Saznajte u tekstu